Οι αντσούγιες Angelachu φέρουν την σφραγίδα CC Ποιότητα Ελεγχόμενη ‘Αντσούγια της Κανταβρίας’ διότι πληρούν τρία κριτήρια: πρώτη ύλη από τη Θάλασσα της Κανταβρίας, αλιευμένες κατά την ανοιξιάτικη περίοδο και παρασκευασμένες αποκλειστικά στην Κανταβρία.
Αρχίζουμε τη διαδικασία παρασκευής του αλατισμένου ψαριού αλατίζοντας, εκσφενδονίζοντας και συσκευάζοντας το ψάρι σε βαρέλια. Φροντίζουμε με προσοχή την εξέλιξή του. Με την ίδια προσοχή, και αφού φτάσουμε στην ιδανική περίοδο ωρίμανσης, προχωρούμε στην επόμενη φάση, το χειροποίητο τρίψιμο, που συνίσταται στην αφαίρεση με δίχτυα της επιδερμίδας από κάθε ένα από τα ψάρια που έχουν αφαιρεθεί από το αλάτισμα, ένα προς ένα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται όλες οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης. Στη συνέχεια, κόβεται, πλένεται και συμπιέζεται. Οι τελευταίες φάσεις είναι το φιλετάρισμα και η συσκευασία σε ελαιόλαδο.